Tag Archief van: manifest

Manifest Partij Helder

Manifest Partij Helder

Waarom nog een partij, en dan ook nog Partij Helder?

Nederland is een prachtig land. Maar er is wel veel achterstallig onderhoud: in de bouw, duurzaamheid, zorg, onderwijs, files, discriminatie en integratie, belastingen e.a.

Nederlanders hebben te lang genoegen genomen met korte termijn maatregelen, slechte uitvoering (Toeslagen, Groningen, corona), een te grote invloed van grote bedrijven en hun lobbyclubs, en oneerlijkheid in kansen, belastingen e.a.

Wij willen weer trots kunnen zijn op hoe Nederland grote uitdagingen als duurzaamheid, gelijkheid maar ook corona aanpakt. Nederland kan beter, eerlijker en duurzamer!

Partij Helder gaat in Nederland, de EU en daarbuiten werken aan een duurzame en welvarende toekomst, waarin de belangen van mensen, dieren en natuur & milieu blijvend in evenwicht zijn.

Onze stijl

Onze stijl is nuchter, toekomstgericht, eerlijk en samen.

Pragmatisch en nuchter: geen hoogdravende idealen en sociaal wenselijke uitspraken, maar pragmatische nuchterheid en problemen en oorzaken eerlijk benoemen. En ondernemend: gewoon doen wat echt werkt en dat steeds verder verbeteren.

Van korte naar de lange termijn: wij geloven in de kracht van de markt maar vooral vanuit lange termijn-, duurzame en economische, doelen. Alleen met zo’n horizon kunnen we de transitie maken die nu vaak voor individuele bedrijven te risicovol is.

Eerlijk en samen: wij gaan voor echte en eerlijke samenwerking met duidelijke spelregels. Dus niet eindeloos Polderen zonder de burger maar wel met lobbyclubs. Vergaande transparantie gaat zorgen voor herstel van het vertrouwen.

In Nederland en ook binnen de EU en daarbuiten gaan wij samen werken aan een duurzame en welvarende toekomst, waarin de belangen van mensen, dieren en natuur & milieu blijvend in evenwicht zijn.

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep burgers die op een gegeven moment dachten: en nou is het klaar! Dit kan zo niet langer. Nederland is een prachtig land. Maar Nederland kan veel beter, eerlijker en duurzamer!

Wij willen weer trots kunnen zijn op hoe Nederland grote uitdagingen als duurzaamheid, gelijkheid maar ook corona aanpakt.

Wij hebben daarom Partij Helder opgericht om het verschil te maken in Den Haag. Als naam voor de partij hebben we daarom gekozen voor Partij Helder: stevig, no nonsens, een bont gezelschap. En waarom: rechts is niet groen, en groen of links werkt niet.  Even kennismaken? Kijk op onze team-pagina wat voor vlees u in de kuip heeft!

Huidige partijen

Voor veel mensen doet rechts te weinig aan duurzaamheid en is links meteen ‘te links’. Ook heeft links de afgelopen 10 jaar veel te weinig bereikt. Zo is Nederland in Europa het land met het laagste percentage duurzame energie. Ook zijn er partijen die denken dat als je iets ontkent, dat het er dan niet is, en je er ook niets aan hoeft te doen.

Samen aan de slag

Vaak lijken die problemen ons te overkomen. Ook zijn er internationale ontwikkelingen en nieuwe technieken die gewoon ‘lijken te gebeuren’. ….. Dat is maar deels zo. Wij kunnen er zeker zelf iets aan doen. En sámen. We hoeven elkaar niet aardig te vinden, maar iedereen is wel nodig. En dan? Dan wordt het onze EU, onze zorg, onze moslims, onze blanken of witten, onze internationale verdragen, ons klimaat, en onze duurzame karbonaadjes (of lamskoteletjes).

Landelijke verkiezingen 2021, en daarna Europa en ….

Partij Helder gaat helaas niet meedoen aan de komende parlementsverkiezingen in maart 2021. We konden niet in genoeg kieskringen mee doen. Wel hebben wij uit het hele land ondersteuningsverklaringen, donaties, inhoudelijke bedragen ontvangen. Daarom gaan wij door op de basis die wij nu hebben gelegd. Wij willen het verschil maken dat zo hard nodig is. De komende jaren gaan wij meedoen met verkiezingen voor Gemeenten, Provinciale Staten, Europa en Waterschappen. 

Man die in de lucht springt | Partij HelderHeeft dit echt zin? Ja, gewoon doen!

Sinds dit plan is gelanceerd kwamen we veel mensen tegen die zich ook ontzettend storen aan de huidige politiek en politici. Zij denken alleen ook dat er, gezien alle loze beloftes die nu weer gedaan worden, toch niets verandert. En ook het optimisme van dit voorjaar over echte veranderingen lijkt alweer voorbij. Wij denken dat er wel iets kan veranderen, en dat het juist nu makkelijker is dan ooit!

En nu? Doet u mee?

Partij Helder is druk bezig met de opbouw. Onze vraag is eigenlijk heel simpel: vindt u ook dat er iets moet gebeuren? En ziet u tussen de huidige politieke partijen het antwoord ook niet? Doe dan mee! Dan gaan we samen het verschil maken.

  • u kunt zich inschrijven op de e-mail nieuwsbrief, op elke pagina rechts  bovenin, zodat u echt op de hoogte blijft
  • u kunt berichten op de website doorsturen via e-mail of liken voor de verschillende social media 
  • algemeen donateur worden van Partij Helder, voor de kosten van de website, mailen, statuten en nog veel meer.

Meer lezen

Wilt u meer lezen? Partij Helder heeft een Programma, ja, zelfs een Droom, en daarnaast een aantal veel voorkomende Vragen&Antwoorden. Ter inspiratie hebben wij onder Standpunten ook  De Nederlandse Grondwet opgenomen.