Daan van Reenen - Team Partij Helder | Partij Helder(c) Daan van Reenen

Initiatiefnemer van Partij Helder: even voorstellen

Mijn naam is Daan van Reenen, en ik ben de initiatiefnemer van deze partij. Ik ben gewoon een Nederlandse burger die op een gegeven moment vond dat het zo niet langer kon met de politiek in Nederland en Europa. Al snel kwamen er anderen bij die gingen meehelpen, meedenken, meeschrijven. Ondertussen is er een groep van burgers die mee doen om Partij Helder in Den Haag te krijgen

Den Haag schiet te kort

Ik vind dat Den Haag eigenlijk gewoon broddelwerk aflevert. Grote issues worden niet goed of structureel aangepakt. Er worden veel korte termijn maatregelen genomen en er wordt gesjoemeld, ook met wetten. Daarnaast hebben niet-democratische lobbyclubs teveel invloed.

Nederland kan volgens ons beter, en dat ligt vaak ontzettend voor de hand. Uitgangspunt is dat we het samen zullen moeten gaan doen, want alleen dan werkt de oplossing echt.

En dan de alsmaar doorzeurende problemen in de zorg, integratie, onderwijs en klimaat nu eindelijk eens goed aanpakken. En daarom Partij Helder: geen uitstel meer. De koe bij de horens!

In mijn normale leven

In het dagelijks leven werk ik als (zelfstandig) adviseur en programma-/projectmanager bij verschillende organisaties en bedrijven (zie LinkedIn). Meestal gaat het om het oplossen van hardnekkige problemen in de manier van werken, of bij het bedenken van nieuwe producten en een nieuwe benadering van de klanten. Ik ben dan zowel betrokken bij de strategie als bij de praktijk.

Voorgeschiedenis

Ik ben een domineeszoon die zijn jeugd in Harderwijk en Ermelo heeft doorgebracht. Daarna heb ik aan de Vrije Universiteit in Amsterdam Arabisch en Hebreeuws gestudeerd en in Cairo (Egypte) een studiejaar Egyptisch Arabisch . Ik ben daarbij gespecialiseerd in islam, maar ook veel geleerd over jodendom en christendom, en de vroege geschiedenis van het Midden-Oosten.

Ik heb na het studiejaar in Egypte een tijdje als vertaler en tolk Arabisch gewerkt. Na op de Vrije Universiteit te hebben gewerkt aan NWO-onderzoek over islamitische bronnen (Hadith) ben ik in de uitgeverij terecht gekomen. Ik heb ca. 10 jaar in allerlei vaste functies gewerkt van uitgever, uitgeefmanager tot manager Operations. Daarna ben ik voor mezelf begonnen en ik werk nu al weer ruim 12 jaar in uitgeverijen, kennisinstituten en musea als consultant, programma manager of interim manager.

Persoonlijk

Naast mijn werk klus ik veel; alles van stuccen, metselen,  meubelmaken tot tuinieren gedaan. Ik houd graag diners met vrienden, met steeds een ander land als inspiratie. Recent heb ik een cursus koken gedaan.

Ik houd ervan dingen te laten werken. Ideeën en idealen zijn mooi, maar ze laten werken is mooier.

Mijn motto is ‘dreams don’t work unless you do’ (citaat van John C. Maxwell), oftewel: aan de slag!