meisje dat vragend kijkt | Partij Helder(c) Pexels

Wij hebben hier de meest voorkomende vragen en antwoorden voor u verzameld. Staat uw vraag er niet bij? Mail ons dan naar info@partijhelder.nl.

Hoe gaan jullie die toestanden voorkomen, die al die kleine partijen hebben?

Dat is een inderdaad een issue, want een nieuwe partij heeft nog geen ledenorganisatie, eerlijke interne verkiezingen en doorontwikkelde statuten, en nog geen staat van dienst waardoor het voor aspirant-leden duidelijk is wat ze kunnen verwachten. Allemaal voorwaarden die kunnen helpen voorkomen dat er bestuurscrises komen, slaan met deuren etc..

Veel ervaring en goed afgekeken

Met het inrichten van een professionele organisatie hebben we veel ervaring, dus dat komt wel goed. En ook kennen we het verenigingswezen, inclusief ledenvergaderingen, kascommissies etc.

We hebben daarnaast de statuten van alle partijen vergeleken, want elke partij heeft zo zijn eigen, wettelijke, maatregelen genomen om gedoe met leden te voorkomen. Daarop hebben wij onze organisatie ingericht.

Focussen

In de eerste jaren willen we focussen op 1) doen waarvoor we hopelijk gekozen worden in de Tweede Kamer, dus delen van het programma realiseren, en 2) de organisatie opbouwen. Maar tot die tijd gaan we zorgen dat we de kiesdrempel halen voor minimaal 3 kamerleden.