Registratie aanduiding politieke partijen: 21 december

Tweede Kamer verkiezingen – registratie aanduiding Partij Helder

21 december 2020 – laatste dag registratie aanduiding en logo

De Kiesraad zegt hierover het volgende: “Politieke partijen moeten uiterlijk 21 december 2020 hun partijnaam bij de Kiesraad laten registreren om onder deze naam deel te nemen aan de Tweede Kamerverkiezing. Deze aanduiding komt bovenaan het stembiljet te staan.”

Partij Helder

Partij Helder heeft de aanduiding ‘Partij Helder’ al geregistreerd en deze aanduiding is ook al goedgekeurd door de Kiesraad.

Kiesraad aanduiding Partij Helder goedkeuring | Partij Helder

Logo

We gebruiken het logo zowel in de combi van koe en tekst, als alleen koe als alleen tekst.

Partij Helder - logo | Partij Helder

 

 

 

 

Partij Helder en de verkiezingen?

Helaas gaat Partij Helder niet meedoen aan de komende parlementsverkiezingen in maart 2021. We hebben net niet voldoende kieskringen binnengehaald om mee te kunnen doen. Maar we hebben wel uit het hele land ondersteuningsverklaringen, donaties en inhoudelijke reacties ontvangen. Op die basis gaan wij door! Wij willen het verschil maken dat zo hard nodig is.

Tweede Kamer verkiezingen: 17 maart 2021

Tweede Kamer verkiezingen op 17 maart 2021

Op 17 maart 2021 is het weer zover. Een groot aantal partijen doet mee met de verkiezingen.

De Kiesraad zegt hierover het volgende: “De laatste Tweede Kamerverkiezing vond plaats op 15 maart 2017. Normaal gesproken vindt de Tweede Kamerverkiezing om de 4 jaar plaats, in maart of mei (afhankelijk van de vraag of in hetzelfde jaar ook verkiezingen zijn voor provinciale staten of gemeenteraden). De volgende Tweede Kamerverkiezing vindt in beginsel plaats op 17 maart 2021.”

Partij Helder?

Helaas gaat Partij Helder niet meedoen aan de komende parlementsverkiezingen in maart 2021. We hebben net niet voldoende kieskringen binnengehaald om mee te kunnen doen. Maar we hebben wel uit het hele land ondersteuningsverklaringen, donaties en inhoudelijke reacties ontvangen. Op die basis gaan wij door! Wij willen het verschil maken dat zo hard nodig is.

Teveel partijen?

Er zijn inderdaad veel partijen. En wat dat in ieder geval aantoont: er zijn in Nederland veel mensen die denken dat ze iets beter kunnen dan ‘Den Haag’. Dat ligt misschien ook wel in onze aard. En ook: het is voor die mensen kennelijk zo urgent, dat ze ervoor een partij oprichten, geld verzamelen, ondersteuningsverklaringen, kandidaten, posters etcetera. En we kunnen u vertellen dat dat een hoop werk is!

Vragen

17 maart 2021 – is dat niet erg kort dag?!

Aantallen

Dat klopt; dat is kort dag. Het goede nieuws is dat je vooral kiezers moet krijgen. Leden van de vereniging is een ander verhaal. Toen D66 begon had het bijvoorbeeld jarenlang maar een paar duizend leden.

En ook kiezers is niet heel erg moeilijk. Het aantal kiezers dat op ons moet stemmen op 17 maart 2021 is, als alle kiesgerechtigde Nederlanders gaan stemmen, ca. 85.000 per zetel. Er zijn namelijk 150 zetels in het de Tweede Kamer, en het aantal kiesgerechtigden is ca. 13.000.000 (2019).

Nou gaat natuurlijk niet iedereen stemmen. Ter vergelijking: het opkomstpercentage van de verkiezingen in 2017 was 81,9%. Van de 12.893.466 kiesgerechtigden hebben 10.563.456 personen hun stem uitgebracht. Als die 81,9% loslaat op de ca. 13.000.000 kiesgerechtigden in 2021, dan krijg je een kiesdrempel van 71.000 stemmen.

Voor 5 zetels, ons doel, zijn dus ca. 355.000 nodig.

Het grootste deel van de kiezers beslist pas in de laatste weken

Op 4 maart 2017 had driekwart van de kiezers zijn keuze nog niet bepaald. Ook bij de verkiezingen daarvoor was dit te zien. Dat betekent dat we nog tot in de laatste weken hebben hebben om kiezers te overtuigen!

Hoe gaan we dat doen?

We zijn al een tijdje bezig met familie, vrienden en kennissen. En steeds meer mensen melden zich uit zichzelf; omdat ze zelf een partij als Partij Helder van plan waren bijvoorbeeld. We gaan daarnaast natuurlijk een plek veroveren in de media (kranten, TV) en op social media. En daarna breiden we het uit, als een olievlek.

U kunt meedoen?

En als u ook vindt dat er iets moet veranderen, dan kunt u de blijde boodschap van Partij Helder ook verspreiden: onder familie, vrienden, verenigingen etc. Hoeveel mensen kent u?

Het kan … juist nu!

Als geruststelling: alle nieuwe partijen zijn  begonnen met een eerste stap en een beperkt aantal zetels. Daarna zijn ze sneller gegroeid dan de oudere partijen voor mogelijk hadden gehouden. Dus: ja het is mogelijk, en zelfs nu meer dan ooit!

Meer lezen

Recept: Stamppot Partij Helder

Stamppot Partij Helder

Ons motto: aan de slag met het moois dat Nederland te bieden heeft!

Dit recept voor vier personen is een variant op de Hollandsche stamppot, met daarin Turkse en Marokkaanse ingrediënten. We hebben in het recept de traditionele wortelen opgenomen, maar je kunt stamppot maken van alle groenten die je maar kunt vinden!

Ingrediënten

 • 1 kg kruimige aardappelen
 • 750 g. winterwortelen (of ook een kilo)
 • paar grote uien naar smaak (rood is minder sterk, maar aardig voor de kleur)
 • Turkse worstjes
 • kruiden: gemberwortel, zout, ra’s al hanout (een Marokkaans kruidenmengsel – Wikipedia)
 • spekjes of Turkse geitenkaas
 • boter afhankelijk van eventuele goede voornemens.

Bereiding

 • Schil aardappels en winterpenen en snij ze in stukken. Winterpenen niet te groot anders zijn de stukken straks nog hard als de aardappels al gaar zijn
 • Kook aardappels, wortels en 1 gesnipperde ui samen tot gaar
 • Voeg ook een theelepel ra’s al hanout toe en wat geraspte gember
 • Begin na kwartier met bakken van de Turkse worstjes.
 • Voeg kort daarna de rest van de ui, gesnipperd toe, zodat die lekker meebakt
 • Ook hier wat geraspte gemberwortel
 • Als aardappels enzo gaar zijn, een deel van kookvocht in een schaal gieten en dan stampen
 • Voeg eventueel nog wat ra’s al hanout toe als het niet ‘oosters’ genoeg is.

Opdienen

Doe de hutspot in een schaal, snij de worstjes in stukjes en drapeer die over de schaal met de uitjes-gemberjus.

Of vega: meng stukjes geitenkaas door de hutspot, doe de hutspot in de schaal en drapeer er nog wat geitenkaas bovenop, met wat geraspte gember. In beide gevallen is het lekker de schaal nog even onder grill te zetten.